Vrolijke kerst

Anna van der Heide Televisiedrama - 2014 - 10 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kerstverhaal in twintig korte episodes. Door de crisis woont een rijke familie in een kraakpand. De ouders kunnen er nauwelijks mee omgaan, de kinderen maken zich vooral druk om kerst.

De rijke familie Vrolijk komt vanwege de crisis in een kraakpand aan de rafelranden van de stad te wonen. Al hun bezit en status zijn ze kwijt. Vooral de ouders kunnen er maar moeilijk mee omgaan, maar ook de kinderen hebben het zwaar. Geen kerst in hun eigen huis? Dat wil er niet in. Gelukkig leert het gezin dat geld niet per se gelukkig maakt en dat Kerstmis draait om echt contact, met je familie en vrienden maar ook met onbekenden. In de Zweedse traditie van kerstverhalen voor het hele gezin bouwt dit televisiedrama in twintig korte episodes op naar Kerstmis.

Credits

Scenario Tamara Bos
Anne Barnhoorn
Alexandra Penrhyn Lowe
Producent(en) Burny Bos
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Gabor Verhoeven
René Overhorst
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland