Genderbende

Sophie Dros Korte documentaire - 2017 - 67 min.
Alle leeftijden

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht Sophie Dros

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Openhartig portret van vijf jonge mensen die zich geen man en geen vrouw voelen. Hoe beleven zij de nieuwsgierigheid en het onbegrip? Een onbevangen uitnodiging tot vrijer denken over gender.

'Voel je jezelf man of vrouw?' Een simpele vraag voor een buitenstaander, maar deze vijf jonge mensen die hem regelmatig horen vinden het antwoord ingewikkeld. Ze voelen zich geen man of vrouw, maar iets er tussenin. Kunnen ze niet gewoon trots zijn op wie ze zijn, zonder in een hokje te kruipen? In dit groepsportret vertellen ze openhartig en zonder grote statements hun verhaal. Over zichzelf, en over de nieuwsgierigheid en het onbegrip waar ze tegenaan lopen. Zou het niet bevrijdend zijn als we de vaste kaders rond gender konden doorbreken?

Credits

Productiebedrijf HALAL
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland