Gabbers

Wim van der Aar Korte documentaire - 2013 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

'Gabberen' is een typisch Nederlands verschijnsel, geboren in de jaren negentig. Documentaire over de opkomst en ondergang van een subcultuur die meer omvatte dan trainingspakken en hakken.

'Gabberen' is een typisch Nederlands verschijnsel. Geboren in de jaren negentig is het tot ver over de landsgrenzen een begrip geworden. Deze documentaire toont de opkomst en ondergang van de gabbercultuur, die meer was dan alleen trainingspakken en keihard hakken, en waarvan de sporen ook nu nog te zien zijn. Archiefbeelden, waarvan veel nooit eerder vertoond, en videomateriaal door de gabbers zelf geschoten, schetsen een uniek beeld van een al even unieke en invloedrijke subcultuur.

Credits

Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Christian Claas
Ben Isaacs
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland