De Libi

Shady El-Hamus Speelfilm - 2019 - 101 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Mannelijke Bijrol

Beste Scenario Shady El-HamusJeroen Scholten van Aschat

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tijdens een roadtrip door Amsterdam zetten drie jonge vrijbuiters uit een buitenwijk alles op alles om te laten zien wat ze waard zijn. Een coming of age-film vol ontembare levenslust en toekomstdromen.

Bilal, Gregg en Kevin, drie jongens van zeventien uit een Amsterdamse buitenwijk kunnen niet wachten tot het echte leven begint. Na de eindexamens gaan ze vliegen! Als ze tijdens de zoveelste saaie schooldag door een groepje meisjes worden uitgedaagd hen 's avonds in de fameuze nachtclub Jimmy Woo te ontmoeten, zetten ze alles op alles om daar binnen te komen. Shady El-Hamus' speelfilmdebuut is een energieke roadtrip vol humor en grenzeloos optimisme. De filmtitel is straattaal voor 'het leven'.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Annely Valk
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Bilal Wahib
Oussama Ahammoud
Daniël Kolf
Hef
Isabella Depeweg
Vera Bulder
Maisam El Idrissi
Sabri Saad El Hamus
Thomas Höppener
Richelle Plantinga
Kendrick Etmon
Manoushka Zeegelaar Breeveld
Omroep
Distributie
Still fotografie
Sybren Tielemans
Productieland(en)
Nederland