<strong>Zalig zijn de onwetenden</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/muck-van-empel?film=zalig-zijn-de-onwetenden', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Muck van Empel' });" text="Muck van Empel">Muck van Empel</a>, 2017<br>Korte Film<br> <strong>Zalig zijn de onwetenden</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/muck-van-empel?film=zalig-zijn-de-onwetenden', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Muck van Empel' });" text="Muck van Empel">Muck van Empel</a>, 2017<br>Korte Film<br> <strong>Zalig zijn de onwetenden</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/muck-van-empel?film=zalig-zijn-de-onwetenden', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Muck van Empel' });" text="Muck van Empel">Muck van Empel</a>, 2017<br>Korte Film<br>

Zalig zijn de onwetenden

 (Ignorance Is Bliss)
Lola werkt in een circus als assistente van de messenwerper. Het gevaar vliegt haar dagelijks om de oren, maar als het nieuws over een terreuraanslag in Europa haar bubbel binnendringt, begint angst voor het eerst een rol te spelen. Lola weet zich geen houding te geven. Met haar kop in het zand raast ze over alles en iedereen heen. Dan ontmoet ze de blinde trompettist Christiaan en moet ze haar vrees onder ogen zien.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TagsDrama
Productiejaar2017
Lengte30 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.zaligzijndeonwetend...
RegisseurMuck van Empel
ProducentHidde de Vries
ProducentDenise van den Hoek
ProducentJasper Boon
ScenarioNena van Driel
CameraHerman van den Bosch
Production DesignHiske de Goeje
Production DesignJulia Klok
Set GeluidKarlijn Hendriksen
Sound DesignRuben Dekker
Visual EffectsTommy Jansen
MuziekTess van der Velde
ProductiebedrijfNederlandse Filmacademie (NFA)
TV companyBNN-VARA
KostuumontwerpKristien Lammers
EditorNikki Gorissen
Cast