Ga naar inhoud
Dansfilm waarin een jongetje naar gezelschap zoekt terwijl zijn moeder druk is met werk. Hij besluit te spelen met de gekooide vogel in de salon. Totdat deze niet meer beweegt.
Terwijl zijn moeder repeteert voor een concert, zwerft de zevenjarige Sava rond in het landhuis, op zoek naar een speelmaatje. Ondanks rondrennend personeel wordt hij door niemand echt gezien. Het engelachtig ogende kind ontdekt een zwarte vogel in een kooi en besluit daarmee te spelen. Totdat deze niet meer beweegt. Wanneer daarna zijn moeder gaat optreden, blijft Sava alleen achter. En dan komt de vogel op wonderbaarlijke wijze weer tot leven. Dansfilm waarin een jongetje geconfronteerd wordt met sterfelijkheid.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Visual Effects
Montage

Titel: Bird
Jaar: 2015
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

DansDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.