Ga naar inhoud
Still

Hoogste tijd

Regie: Frans Weisz
Drama over een variété-artiest in ruste wiens eerste serieuze toneelrol uitdraait op een louterende ervaring. Naar de roman van Harry Mulisch.

Een voormalig variété-artiest krijgt op zijn oude dag de kans om zich alsnog te bewijzen. Hij wordt gevraagd de hoofdrol te spelen in een toneelstuk over een acteur die zijn laatste grote rol speelt. Tijdens de repetities wordt de bejaarde artiest geconfronteerd met gemiste kansen en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden. Over de angst voor middelmatigheid, de machtsstrijd tussen acteur en regisseur, het geheim van het toneelspelen en de grens tussen acteur en personage. Naar de roman van Harry Mulisch.

Credits

Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Hoogste Tijd cv
Distributie
Hungry Eye Filmed Entertainment
Titel: Hoogste tijd
Jaar: 1995
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
NFF Masters | Jany Temime Grenzeloos Nederlands Kunst & CultuurDrama

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1995)
Rijk de Gooyer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.