<strong>Paolo Ventura, de verdwijnende man</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/erik-van-empel?film=paolo-ventura-de-verdwijnende-man', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Erik van Empel' });" text="Erik van Empel">Erik van Empel</a>, 2015<br>Korte Documentaire<br> <strong>Paolo Ventura, de verdwijnende man</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/erik-van-empel?film=paolo-ventura-de-verdwijnende-man', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Erik van Empel' });" text="Erik van Empel">Erik van Empel</a>, 2015<br>Korte Documentaire<br> <strong>Paolo Ventura, de verdwijnende man</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/erik-van-empel?film=paolo-ventura-de-verdwijnende-man', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Erik van Empel' });" text="Erik van Empel">Erik van Empel</a>, 2015<br>Korte Documentaire<br> <strong>Paolo Ventura, de verdwijnende man</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/erik-van-empel?film=paolo-ventura-de-verdwijnende-man', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Erik van Empel' });" text="Erik van Empel">Erik van Empel</a>, 2015<br>Korte Documentaire<br>

Paolo Ventura, de verdwijnende man

 (Paolo Ventura - Vanishing Man)
De Italiaanse kunstenaar Paolo Ventura begon als modefotograaf, maar stopte daarmee omdat hij geen echte interesse in mode had. Hij ging autonoom werk maken, geïnspireerd door de beelden die hij voor zich zag als zijn oma hem over de Tweede Wereldoorlog vertelde. Met de fotoseries War Souvenir en Winter Stories veroverde hij de kunstwereld. De documentaire toont hem aan het werk in zijn schuur, bovenop een verlaten berg. Daar creëert hij een eigen wereld waarin hij zich thuis voelt. Ventura vertelt over zijn carrière en over zijn werkwijze.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2015
Lengte54 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.zuidenwind.nl/Paolo...
RegisseurErik van Empel
ProducentJoost Seelen
Co-ProducentErik van Empel
Uitvoerend ProducentJoachim van Trommel
CameraErik van Empel
Set GeluidMark Wessner
GeluidsnabewerkingAlex Booy
EditorErik van Empel
EditorBoris Gerrets
MuziekWouter van Bemmel
ProductiebedrijfZuidenwind Filmprodukties
ProductiebedrijfWesterdok Film
TV companyNTR