<strong>KUYT</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=kuyt', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2017<br>Korte Documentaire<br>Première<br> <strong>KUYT</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=kuyt', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2017<br>Korte Documentaire<br>Première<br> <strong>KUYT</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=kuyt', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2017<br>Korte Documentaire<br>Première<br>

KUYT

 
Profvoetballer Dirk Kuyt is 36 als hij vanuit het buitenland terugkeert naar Feyenoord. Kuyt heeft één doel voor ogen: ‘zijn’ club landskampioen maken. In het seizoen naar het kampioenschap toe wordt Kuyt op de voet gevolgd. Hij worstelt met prestatiedruk, maar ook met zijn trainer; Kuyt wil per se die gewilde plek in de basis krijgen. Klassiek heldenverhaal waarin geldingsdrang, geloof, eenzaamheid en het belang van familiede revue passeren - tot aan de laatste wedstrijd, waarin Kuyt alsnog de rol van de verlosser krijgt.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TagsSport
Productiejaar2017
Lengte69 minuten
ProductielandNederland
RegisseurDeborah van Dam
ProducentPaul Beek
Uitvoerend ProducentCaroline Verkade
CameraAdri Schrover
CameraJoost van Herwijnen
CameraClaire Pijman
EditorElja de Lange
Set GeluidPeter Suyderhoud
Set GeluidTim van Peppen
GeluidsnabewerkingTom Bijnen
MuziekPaul M. van Brugge
ProductiebedrijfDe Haaien
TV companyBNN-VARA