<strong>Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/pim-van-hoeve?film=dummie-de-mummie-en-de-tombe-van-achnetoet', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Pim van Hoeve' });" text="Pim van Hoeve">Pim van Hoeve</a>, 2017<br>Speelfilm<br>Première<br> <strong>Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/pim-van-hoeve?film=dummie-de-mummie-en-de-tombe-van-achnetoet', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Pim van Hoeve' });" text="Pim van Hoeve">Pim van Hoeve</a>, 2017<br>Speelfilm<br>Première<br> <strong>Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/pim-van-hoeve?film=dummie-de-mummie-en-de-tombe-van-achnetoet', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Pim van Hoeve' });" text="Pim van Hoeve">Pim van Hoeve</a>, 2017<br>Speelfilm<br>Première<br>

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

 (Dummie the Mummy and the tomb of Achnetoet)
Dummie heeft heimwee naar Egypte en zijn ouders. Daarom reist hij met zijn beste vriend Goos af naar het land van de piramides. Eenmaal ter plaatse ontdekt Dummie dat hij na duizenden jaren maar weinig herkent van zijn oude vaderland. Dat maakt het extra moeilijk om afscheid te nemen van zijn ouders, die in een geheime graftombe begraven liggen. Nummer drie uit de reeks familiefilms naar de jeugdboeken van Tosca Menten, waarin ook oude bekenden als meester Krabbel en de strenge, ietwat hysterische juffrouw Kriek weer van de partij zijn.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
KijkwijzerAlle leeftijden
TrailerBekijk trailer
Productiejaar2017
Lengte80 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.dummiedefilm.nl/
RegisseurPim van Hoeve
ProducentPaul Voorthuysen
Co-ProducentNickelodeon
Uitvoerend ProducentChris Derks
ScenarioTijs van Marle
CameraDennis Wielaert
EditorMichiel Boesveldt
Production DesignDimitri Merkoulov
KostuumontwerpMagriet Procee
Set GeluidMarten Negenman
GeluidsnabewerkingPaul Gies
Sound DesignPaul Gies
Visual EffectsRemco Smit
MuziekMatthijs Kieboom
AnimatieUdo Prinsen
ProductiebedrijfPV Pictures
TV companyNickelodeon
DistributeurDutch Film Works
Still fotografieJaap Vrenegoor
Cast