Ga naar inhoud

Videoland Academy op NFF 2020

Tijdens het NFF 2020 vinden er meerdere activiteiten plaats voor Videoland Academy. Zie hieronder het overzicht.

Videoland academy 1024x567

Masterclass Robert Stromberg (26 september)


In het kader van het thema ‘Modern Fantasy’ van de tweede editie van Videoland Academy geeft Oscarwinnaar Robert Stromberg op 26 september een openbare masterclass. Stromberg staat bekend als multitalent in Hollywood en stond als Production Designer aan het hoofd van magische producties als James Cameron’s Avatar, Tim Burton’s Alice in Wonderland, Steven Spielberg’s The BFG en momenteel Marvel’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Daarnaast is hij ook actief als regisseur voor o.a. Disney’s Malificent en heeft hij aan bijna honderd films meegewerkt in het visual effects department.


Lezing Amelia Hartley (2 oktober)


In samenwerking met Buma gaat music supervisor Amelia Hartley onder leiding van moderator Rita Zapora in een besloten bijeenkomst in gesprek met de deelnemers van editie 1.
Matchmaking teams eerste editie (2 oktober)


In de Bibliotheek Neude worden de teams van de vijf projecten gematcht met de componisten die in samenwerking met Buma zijn geselecteerd voor Videoland Academy.


Ook vindt hier de matchmaking plaats tussen de teams en de VFX-consultants die geselecteerd zijn door de Filmacademie.Kickoff editie 2 (2 oktober)


In de Bibliotheek Neude vindt voor de schrijvers van de negen geselecteerde projecten van editie 2 de kickoff plaats. Aan het eind van de dag zullen zij zich voorstellen aan alle partners van Videoland Academy.

ga terug