Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival maakt genomineerden Debuutcompetitie bekend

De genomineerden van de NFF Debuutcompetitie zijn bekend. Van de 21 geselecteerde films maken KUTLEVEN (De ontmoeting), de korte film van Isis Cabolet, de lange documentaire PORTRET VAN EEN MISLUKT SCHRIJVER van Joris Koptod Nioky, de korte film WATAMULA van Kevin Osepa en de korte documentaire WHEN YOU HEAR THE DIVINE CALL (Teledoc Campus) van Festus Toll kans op de jaarlijkse Filmprijs van de Stad Utrecht, toegekend door de gemeente Utrecht. De uitreiking vindt tijdens een besloten bijeenkomst plaats op 1 oktober in Bibliotheek Neude.


Alle geselecteerde producties van de NFF Debuutcompetitie zijn tijdens het Nederlands Film Festival online te zien.
Jury

De onafhankelijke vakjury voor de Filmprijs van de Stad Utrecht bestaat dit jaar uit de regisseurs Arjan Brentjes en Shamira Raphaëla en scenarist Lotte Tabbers. Met dertien korte films, zes korte documentaires, één lange documentaire en één webserie bekeek de jury een divers palet aan films van nieuw talent. De jury heeft veel waardering voor de vernieuwing, durf en het avontuur dat spreekt uit het werk van de talentvolle genomineerden.
Citaten uit het juryrapport

KUTLEVEN is een mooi regiedebuut van Isis Cabolet, die duidelijk een talent voor komedie heeft.
Joris Koptod Nioky lijkt met PORTRET VAN EEN MISLUKT SCHRIJVER een nieuwe kunstvorm te hebben uitgevonden: ergens tussen documentaire en autobiografische literatuur, en tussen werkelijkheid en fictie.
De reis naar WATAMULA blijkt een aaneenschakeling van cinematografische voltreffers, een pad langs wonderlijke verschijningen in een originele, coherente beeldtaal.
WHEN YOU HEAR THE DIVINE CALL van Festus Toll is een bevrijdend egodocument, door de non-traditionele en non-lineaire vorm en aanpak.
Prijs van de stad

Het NFF en de gemeente Utrecht werken nauw samen aan talentontwikkeling en vernieuwing op het gebied van beeldcultuur. De Filmprijs van de Stad Utrecht stimuleert nieuwe makers; de prijs draagt bij aan een uitbreiding van hun netwerk en bekendheid van hun werk. De Filmprijs bestaat uit een bedrag van €7.500,-, een oorkonde en een beeld van kunstenaar Noor Nuyten.
De Gouden Berg

Kunstenaar Noor Nuyten is de maker van het nieuwe beeld voor de prijs: De Gouden Berg. De Gouden Berg is met een 3D-printer gemaakt uit vermalen, defecte filmcamera’s en ander film-gerelateerd materiaal. Hieraan is gerecycled 24-karaat goudstof toegevoegd.
ga terug