Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival presenteert première van Ultrakort

Het Nederlands Film Festival (NFF) is het eerste podium voor de zes ultrakorte animatiefilms van de elfde editie van Ultrakort. CLIFFHANGER van Diederick Geers, Jelle Janssen en Jasper Loos, Steward van Jim Süter, ZANGKOM REDUX van Maurice de Bruijne, TRAM van Olga van den Brandt, TOURIST TRAP van Vera van Wolferen en INKT van Joost van den Bosch en Erik Verkerk gaan in het bijzijn van de makers in première op zondag 27 september. De ultrakorte twee minuten-animatiefilms zijn daarna on demand tijdens het festival te zien en later in het jaar als voorfilm in alle 21 Vue-bioscopen en de 26 Nederlandse filmtheaters.


[video width="1080" height="1080" mp4="https://d1tobl1u8ox4qn.cloudfront.net/2020/09/Ultrakort_2020-SOCIAL_01.mp4"][/video]

Voor de elfde editie van Ultrakort zijn voor het eerst zes in plaats van vier korte animatiefilms gerealiseerd. Met het project zetten het Nederlands Filmfonds, Fonds 21, bioscoopexploitant Vue en het Nederlands Filmtheater Overleg zich samen in om een impuls te geven aan de ontwikkeling van animatietalent in Nederland én om een breed en divers bioscooppubliek te bereiken.

Liefhebbers van animatie kunnen tijdens het festival hun hart ophalen, bijvoorbeeld aan de premièrefilms SAD BEAUTY van Arjan Brentjes en SEE ME van Patty Stenger en Yvonne Kroese zien, evenals de documentaire over animatiegrootmeester GERRIT VAN DIJK – IK TEL VAN MIJN TEKENINGEN van Emma Westermann.

Daarnaast verzorgen stop-motionanimator Kim Keukeleire (o.a. Wes Anderson’s ISLE OF DOGS en FANTASTIC MR. FOX) en regisseur Anca Damian (o.a. THE MAGIC MOUNTAIN, MARONA’S FANTASTIC TALE) tijdens het festival masterclasses.
ga terug