Ga naar inhoud
Talent

Selectie Script & Score 2023 bekend

De selectie voor het talentontwikkelingsprogramma Script & Score van 2023 is bekend. Script & Score wordt georganiseerd door het Nederlands Film Festival in samenwerking met Buma Music in Motion. Samen zetten zij zich in voor meer en diepere verbindingen tussen jonge filmmakers en de muzieksector. De kerngedachte van dit programma is dat jonge filmmakers en componisten elkaar en hun werk leren kennen.

Componisten wordt gevraagd muziek te schrijven op basis van scenario's in ontwikkeling en zichzelf en hun werk te presenteren aan filmmakers. Deze ontmoetingen tussen creatieve talenten moeten leiden tot toekomstige samenwerkingen en de bloeiende en innovatieve audiovisuele industrie van Nederland verrijken.

Selectie 2023 - Script

Eva Zoe Heijnen

Eva Zoë Heijnen

Eva Zoë Heijnen is afgestudeerd aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Ze speelde onder andere in acht verschillende producties bij Internationaal Theater Amsterdam. Naast het acteren is Eva ook werkzaam als theatermaker bij het immersieve theatercollectief Stormvogels. In 2022 schreef en regisseerde zij haar eerste korte film: Hot Tub Suicide. Deze ging in première op het NFF. Daarna schreef ze één en regisseerde ze twee afleveringen voor de webserie Broodje Aap, deed regieassistentie bij Ben Sombogaart en ontwikkelde via het Filmfonds het script van haar nieuwe film Surprise!

Carmen Cortvriendt Laila Bakker

Carmen Cortvriendt en Laila Bakker

Carmen Cortvriendt en Laila Bakker leerden elkaar kennen binnen de eerste lichting van de Scenariovakschool. Ze studeren af, januari dit jaar, onder begeleiding van Marieke van der Pol en Chris Westendorp. Hoewel ze uit verschillende hoeken komen, Carmen uit de filmproductie en Laila als dichter, hebben ze elkaar volledig gevonden tijdens het ontwikkelen van de psychologische thriller serie Chimaera. Waar de serie met zijn techno arena het kwetsbare hoofdpersonage op spanning zet, zetten deze twee nieuwe scenaristen elkaar op scherp.

Joey Pavić

Joey Pavić

De Indisch, Kroatische en ergens ook Nederlandse Joey Pavić is scenarist, regisseur en spoken word artiest. In 2023 is hij afgestudeerd van de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Zijn Indische en Kroatische achtergrond en Nederlandse opvoeding zorgen ervoor dat hij een veelzijdigheid aan stemmen kan laten spreken. Joey streeft ernaar om verhalen te vertellen die nog geen plek hebben gehad. Of hun plek veel meer mogen opeisen. “Er is zoveel meer te vertellen als je goed luistert.”

Portret van Nicole Nierop

Nicole Nierop

Nicole werkt bijna dertig jaar als recherchepsycholoog bij de politie. Daar coördineert ze een multidisciplinaire groep deskundigen die officieren van justitie adviseert in complexe zedenzaken. Als tegenwicht voor haar stressvolle baan heeft zij zich altijd op het creatieve vlak begeven (musical, toneel, improvisatietheater, kleinkunst, schrijven, zingen). Recentelijk heeft zij de tweejarige opleiding scenarioschrijven bij de ScriptAcademy in Amsterdam afgerond en hoopt ze ook van scenarioschrijven haar werk te kunnen maken.

Lorans Al Dandachli

Lorans Al Dandachli

Na een opleiding scenario aan de filmacademie ging Lorans vol goede moed de wijde filmwereld in om vervolgens mee te mogen werken in verschillende writersrooms van o.a. Achmed Akkabi en Anjali Taneja. Dit gebeurde solo, of samen met het schrijverscollectief 'Writers Inc.' Hiermee zijn ze o.a. ook samen met Topkapi bezig om een serie gebaseerd op de Griezelbus-boeken van Paul van Loon op te zetten. Hij is erg geïnteresseerd in politieke thema's en hoe de wereld op dit vlak aan het veranderen is met het opkomen van China en de opkomst van het rechts-populisme. Daarom is hij nu ook bezig een project over de Oekraïne-oorlog te pitchen. Een keerpunt in de Europese geschiedenis.

Selectie 2023 - Score

Pieter de Graaf Triple

Pieter de Graaf

De Graaf begon zijn muzikale carrière bij zijn eigen jazzensemble en bij The Kyteman Orchestra, maar speelt sinds 2018 solo. Improviserend combineert hij eenvoudige melodieën met virtuoze passages. Zo creëert hij neoklassieke pianomuziek met een unieke klank die altijd in ontwikkeling is. Eerder bracht hij het album ‘Fermata’ (2019) en de EP ‘Vortex’ (2019) uit. En met succes, in 2020 won hij prijzen in de categorie neoklassiek bij de Edisons Classic. In 2021 bracht De Graaf zijn album ‘Equinox’ uit en meest recentelijk de EP ‘Home’ (2022). Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt Pieter de Graaf geïmproviseerde, neoklassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar dan met de toegevoegde elektronica en jazzinvloeden. Jury Edison Classic Awards: “Een wervelwind, een draaikolk van geluiden en ideeën, urgent en resoluut op de plaat gezet. Maar wat misschien wel het allerbelangrijkste is: ondanks zijn drang naar innovatie”.

Thalisa Jagt

Thalisa Jagt

Afgestudeerde Film & Game componist van het ArtEZ Conservatorium (MediaMusic) Thalisa is gespecialiseerd in klassieke (piano) muziek met moderne (orkestrale) invloeden (oftewel 'Lichte' muziek). Daarnaast, voornamelijk voor video game projecten, is ze gespecialiseerd in retro-elektronische muziek met organische lagen (zoals vocalen en live percussie). Thalisa heeft stage gelopen bij bedrijven OmniSound en bij the Greenhouse Studios (Valgeir Siggurdson) te Reykjavik, IJsland. Thalisa heeft bij OmniSound niet alleen geleerd om muziek en sound design te leveren in hoge snelheid voor klanten, maar ook allerlei soorten (audio)werk (zoals voice acting, talen voor games, post-audio editing en boom operating). Bij The Greenhouse Studios heeft ze klanten ondersteund, administratief werk geleverd en een geheel theaterstuk van DAW tot muzieknotatie getranscribeerd.

Judith Rijsenbrij

Judith Rijsenbrij

Judith Rijsenbrij is singer/songwriter en producer. Als kind begon ze met muziek maken, piano spelen en zingen in het kinderkoor van Nationale Opera & Ballet. Ze studeerde een jaar Podiumkunsten aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (2015) voordat ze naar de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam ging. Daar studeerde ze in 2020 af als componist, toetsenist en zangeres. Ze maakt muziek onder de alias puntjudith, produceert elektronische muziek, componeert muziek voor theater en schrijft muziek voor film. Haar nieuwste film, Lawines, ging in 2022 in première op het Nederlands Filmfestival. Als puntjudith maakt ze energieke muziek met gedurfde, rauwe klanken, zware beats, pulserende baslijnen en schrijft ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. Door film, dans, mode en muziek te combineren, werkt ze samen met een groot team jonge creatievelingen om een ​​meeslepende visuele wereld rond haar muziek te bouwen.

Portret van Sebastiaan Bax kleur

Sebastiaan Bax

"Ik ben Sebastiaan Bax en ik componeer muziek voor film en theater. Ik streef ernaar om muziek te maken met een rijke emotionele reikwijdte en nuance. Graag werk ik al vroeg samen met een regisseur om te definiëren welke functie de muziek kan hebben binnen het geheel; wat is nog niet zichtbaar dat muziek hoorbaar kan maken. En wat kan score accentueren om het verhaal van de film diepgang te geven. Ik componeer met een groot scala aan akoestische instrumenten, en werk al vroeg in mijn proces samen met andere musici. Zo creëer ik snel muzikale schetsen met een originele klankwereld waarmee geëxperimenteerd kan worden. Live musici hebben altijd imperfecties, wat levendigheid aan mijn muziek geeft. In 2023 won ik de Buma New Talent Award."

Fons Beijer

Fons Beijer

Fons Beijer (geboren in Tilburg, 1998) studeerde in 2023 af aan de masteropleiding Componeren voor Film. Tijdens zijn bachelor Compositie voor de Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft Fons ervaring opgedaan in de mediabranche. Hij liep stage in Los Angeles bij filmcomponist Vidjay Beerepoot. Eind 2020 componeerde hij de muziek voor de tienerdrama tv-serie “De Slet van 6 VWO” (AVROTROS), en zijn werk leverde hem een ​​nominatie op voor de Buma Music in Motion, Nieuw Talent Award. De afgelopen 2 jaar heeft Fons tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam aan verschillende studentenfilms van de Nederlandse Filmacademie gewerkt. Voor twee van die projecten kreeg hij de kans om zijn muziek te laten uitvoeren en opnemen door Orchestra in Skopje, Noord-Macedonië.

Meer Script & Score?

TalentProfessionals
ga terug