Ga naar inhoud
Partners

Samenwerking NFF en Swapfiets voor duurzaam vervoer naar filmpremières

Op deze duurzame dinsdag heeft het Nederlands Film Festival (NFF) een circulaire samenwerking met Swapfiets gesloten. Zo kunnen NFF-medewerkers en cast van premières gemakkelijk naar 21 locaties in de stad fietsen voor het bijwonen van filmpremières, masterclasses, debatten, live performances en exposities. Met deze nieuwe samenwerking moedigen NFF en Swapfiets het gebruik van de fiets aan als vervoermiddel in de stad Utrecht.

Directeurs met Swappfiets Silvia van der Heiden en Marjolijn Bronkhuyzen
Marjolijn Bronkhuyzen, Zakelijk Directeur van het NFF, over de samenwerking:

"Vanuit het NFF-green team is het idee ontstaan om een samenwerking met Swapfiets in Utrecht aan te gaan. Met de inzet van circulaire fietsen voor bezoekers en medewerkers, verkleinen we de footprint van ons festival en vergroten we de flexibele mobiliteit op een duurzame wijze."

Suzanne Berings, General Manager Benelux van Swapfiets:

Wij zijn blij dat de fiets steeds belangrijker wordt in de filmbranche. Het gaat niet om het volledig verbieden van auto's, ook in de toekomst zullen verschillende transportmogelijkheden nodig zijn. Binnen de stad zijn veel routes echter per fiets af te leggen. Door tijdens grote evenementen zoals het NFF de aandacht op de fiets te vestigen, willen we op een positieve manier bijdragen aan de doorstroom van de stad”.

Over Swapfiets

Swapfiets is 's werelds eerste ‘bike as a service’ bedrijf met een circulair businessmodel. Opgericht in 2014 in Nederland, groeide de scale-up snel uit tot een van de meest toonaangevende leveranciers van micro mobiliteit in Europa, met inmiddels meer dan 270.000 leden in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Swapfiets streeft naar meer leefbare Europese steden, een 100% circulaire productlijn en wil in 2025 klimaatneutraal zijn. In oktober 2022 trad Swapfiets officieel toe tot de B Corp gemeenschap om hun missie te verstevigen. Het concept van Swapfiets is vrij eenvoudig: voor een vast bedrag per maand hebben Swapfiets-leden altijd een werkende fiets. En zijn er onverhoopt problemen, dan wordt de fiets binnen 48 uur gerepareerd of direct vervangen zonder extra kosten. Swapfiets is in Nederland beschikbaar in meer dan 50 plaatsen.

NFF 2023

Van vrijdag 22 t/m vrijdag 29 september 2023 verandert Utrecht in dé filmhoofdstad van Nederland. Ontmoet filmmakers op de 43e editie van het Nederlands Film Festival en ga met hen in gesprek. Bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film, series en digitale cultuur op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters en cafés tijdens een van de vele filmvertoningen, unieke evenementen of premières.

CAMPAGNE BEELD Frieda

Kom ook naar NFF 2023!

ga terug