Ga naar inhoud

Ruim 160 aanmeldingen voor tweede editie van de Videoland Academy

De tweede editie van de Videoland Academy heeft ruim 160 aanmeldingen ontvangen. Vier vijfde deel hiervan zijn aanmeldingen voor fictieprojecten met thema "Modern Fantasy" en een vijfde deel voor documentaireprojecten met het thema "Familie".


Antoinette Beumer, Hoofd Drama Videoland:
“Bij de eerste editie waren we al overweldigd door het aantal aanmeldingen van nieuwe talentvolle scenarioschrijvers en documentairemakers, maar we zijn er natuurlijk heel blij mee dat nog meer talenten de Videoland Academy nu weten te vinden. We kunnen niet wachten om alle inzendingen te lezen en samen met Dr Script een kleinere selectie te maken die ook daadwerkelijk financieel en inhoudelijk door de Videoland Academy ondersteund gaat worden. Het uiteindelijke doel is om deze nieuwe lichting makers een kans te bieden en te zorgen dat hun films en documentaires gerealiseerd gaan worden.”
Over de Videoland Academy


De Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk, waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Voor tenminste de komende drie jaar biedt de Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds, in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Verdere partners zijn Buma Cultuur, Nederlandse Filmacademie, Planet X en Filmmore.
Selectieprocedure


  • Nieuw filmtalent kan zich aanmelden met filmideeën voor de thema’s van de desbetreffend editie.

  • Uit alle aanmeldingen worden maximaal zes fictieprojecten en drie documentaireprojecten gekozen voor de uitwerking van de treatments.

  • Voor de definitieve selectie worden maximaal drie fictieprojecten en één documentaireproject gekozen. Zij krijgen ondersteuning van de Videoland Academy, gaan verder met het schrijven van de scenario\'s en worden gematcht aan een producent. Het uiteindelijke doel is om de films te voltooien en in première te laten gaan op één van de partnerfestivals en op Videoland.


Ook de eerste editie van de Videoland Academy is ook nog in volle gang. Klik hier voor meer informatie.
ga terug