Ga naar inhoud

PLATINA FILM VOOR NEW KIDS NITRO


V.l.n.r.: Henry van Loon, Huub Smit, Guido Pollemans, Steffen Haars, Flip van der Kuil
Credits: All Access - Saskia BagchusSinds de release op donderdag 8 december heeft de Eyeworks speelfilm NEW KIDS NITRO van regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil de Platina status behaald. Meer dan 400.000 bezoekers hebben inmiddels de film in de Nederlandse bioscoop gezien. In een loods met de bekende Manta, Zombiekillermachine en autowrakken die gebruikt zijn voor de film NEW KIDS NITRO, werd de Platina Film uitgereikt door Henry van Loon aan Steffen Haars, Flip van der Kuil, Huub Smit en Guido Pollemans namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Over NEW KIDS NITRO
Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren. Buckle up kut, Nitro gaat hillemoal koekwous jonguh!

NEW KIDS NITRO is uitgebracht in Nederland en België, en zal op 4 januari ook in Duitsland in release gaan met 250 prints.

NEW KIDS NITRO wordt geproduceerd in opdracht van het investeringsfonds New Kids NITRO door Eyeworks Film & TV Drama (KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, DE GELUKKIGE HUISVROUW, DIK TROM, NEW KIDS TURBO, NOVA ZEMBLA) in samenwerking met Inspire Pictures, Comedy Central, Bridge Entertainment Group en Tip of the Blanket.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

NEW KIDS NITRO draait momenteel in 108 zalen in Nederland.

www.newkidsnitro.nl
ga terug