Ga naar inhoud

GOUDEN FILM VOOR TONY 10

TONY 10, van regisseur Mischa Kamp en scenariste Mieke de Jong, heeft in de voorjaarsvakantie veel bezoekers naar de bioscoop getrokken. Sinds de release op woensdag 15 februari hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien. Vandaag overviel Carlo Boszhard, hoofdrolspeler Faas Wijn (Tony) in zijn klas en verraste hem met een Gouden Film voor TONY 10.


Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen, en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis. De hoofdrollen worden gespeeld door Faas Wijn, Jeroen Spitzenberger, Rifka Lodeizen, Annet Malherbe, Carlo Boszhard en Anna Drijver.

TONY 10 is geregisseerd door Mischa Kamp (HET PAARD VAN SINTERKLAAS) en Mieke de Jong (IEP!) schreef het scenario. De film is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met NTR, Ma.Ja.De Fiction en U-Film en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo, MEDIA, MDM en Eurimages.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Independent Films verzorgt de distributie in Nederland. TONY 10 draait momenteel in 104 zalen in Nederland.

www.tony10.nl[caption id="attachment_1030" align="alignnone" width="300"] Gouden Film voor TONY 10 (© All Access Entertainment / Bas de Meijer)[/caption]
ga terug