Ga naar inhoud

GOUDEN FILM VOOR SÜSKIND

SÜSKIND van regisseur Rudolf van den Berg heeft sinds de release op donderdag 19 januari meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. In Den Haag werd aan regisseur Rudolf van den Berg en hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger de eerste Gouden Film van het jaar uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

San Fu Maltha van Fu Works (OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK), Jeroen Koolbergen van Cadenza Films (TIRZA) en Reinier Selen (NOTHING PERSONAL, VAN GOD LOS) produceerden SÜSKIND in coproductie met VARA.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

SÜSKIND draait momenteel in 112 zalen in Nederland.

www.suskinddefilm.nl
[caption id="attachment_1024" align="alignnone" width="300"] Credits: All Access Entertainment / Martin van Os[/caption]

ga terug