Ga naar inhoud

GOUDEN FILM VOOR ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET

Vanmiddag verraste Hanna Verboom acteurs Hanna Obbeek (Akkie) en Nils Verkooijen (Joep) met een Gouden Film voor ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET. De award werd uitgereikt na afloop van een vertoning in Pathé Haarlem. Sinds de release op woensdag 15 februari heeft de film van regisseur Dennis Bots meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken.


ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET, naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens, vertelt het verhaal van de levenslustige Akkie (Hanna Obbeek) die wild is van voetbal, ook al vindt klasgenoot Joep (Nils Verkooijen) dat voetballen geen meidensport is. Akkie laat zich niet op haar kop zitten en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Wanneer ze ziek wordt, behoudt Akkie haar optimisme en energie. De hele klas van juf Ina leeft met haar mee en zelfs vanuit het ziekenhuis blijft Akkie zich met het schoolvoetbaltoernooi bemoeien. Als ze zo achteruit gaat dat ze onmogelijk aan het toernooi mee kan doen, bedenkt de stoere Joep een heel bijzonder plan.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film is geproduceerd door Bijker en Rinkel film, in coproductie met Livingstone en de EO. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie van de film. ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET draait momenteel in 103 zalen in Nederland. De speciale filmeditie van de besteller is uitgebracht door Unieboek en is nu verkrijgbaar.

www.achtstegroepersdefilm.nl
[caption id="attachment_1028" align="alignnone" width="300"] Gouden Film voor ACHTSTE GROEPERS HUILEN NIET (© All Access Entertainment / Saskia Bagchus)[/caption]
ga terug