Ga naar inhoud

Platina Film voor MANNENHARTEN

[caption id="attachment_1189" align="alignnone" width="460"]Credits foto: Ester Gebuis[/caption]


Aan acteur Barry Atsma en regisseur Mark de Cloe is vanmiddag de Platina Film voor MANNENHARTEN uitgereikt. De film wist sinds de release op 28 november meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscoop te trekken. De Platina Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.


Wie loopt z’n hart achterna in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet? Verbonden door hun sportschool-bezoek leren we ze allemaal kennen. Reclameman Tim (Daan Schuurmans), die in paniek raakt door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura (Hadewych Minis). Zijn beste vriend Wouter (Jeroen Spitzenberger), die juist alles op alles moet zetten om zijn vriendin Nicole (Katja Herbers) te houden. De verlegen Niels (Fabian Jansen), die in de net gescheiden Susanne (Georgina Verbaan) een vrouw voor het leven hoopt te vinden. Niet wetend dat haar ex, de gefrustreerde Frank (Teun Kuilboer), niet van opgeven weet. Maar ook womanizer Dennis (Barry Atsma) die plots geen babes, maar de succesvolle volkszanger Roy (Jon van Eerd) naast zich in bed moet dulden. Stuk voor stuk op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen.

Onvoorspelbaar maar o zo herkenbaar! MANNENHARTEN, gebaseerd op de Duitse bioscoophit MÄNNERHERZEN, is geproduceerd door Alain de Levita van NL Film (o.a. ELLIS IN GLAMOURLAND, DE STORM, ALLE TIJD, TAPED). De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, het Abraham Tuschinski Fonds en RTL. Het originele scenario is bewerkt door Maarten Lebens.

Dutch FilmWorks verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MANNENHARTEN draait momenteel in 114 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.mannenharten.nl
ga terug