Ga naar inhoud

Bekendmaking eerste nominaties Gouden Kalveren 2013

Vanavond zijn tijdens de Talkshow (presentatie Claudia de Breij) van het 33e Nederlands Film Festival de eerste nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse film 2013. De Gouden Kalf Jury , onder leiding van Emile Fallaux, presenteerde de genomineerden voor Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Korte Film, Beste Televisiedrama, Beste Actrice in een Televisiedrama en Beste Acteur in een Televisiedrama. De nominaties voor de Gouden Kalveren in de overige categorieën worden morgenavond, dinsdag 1 oktober, tijdens de Talkshow (22:30-23:30, presentatie Art Rooijakkers) in het Festivalpaviljoen bekendgemaakt.

De nominaties voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2013 (op alfabetische volgorde van filmtitel) zijn:
Beste Korte Documentaire

Astrid Bussink voor ACHTER DE TOREN

Erik van Lieshout voor JANUS

Willem Baptist voor WILD ZWIJN


Beste Lange Documentaire

Simonka de Jong voor THE ONLY SON

Diego Gutierrez voor PARTS OF A FAMILY

Esther Hertog voor SOLDIER ON THE ROOF


Beste Korte Film

Sonja Wyss voor GREIFENSEE

Guido van der Werve voor NUMMER VEERTIEN, HOME

Michiel ten Horn voor VINGERS


Beste Televisiedrama

Boris Paval Conen voor EXIT

Theu Boermans voor DE PROOI

Mijke de Jong voor WARRIORS


Beste Actrice in een Televisiedrama

Noortje Herlaar voor haar rol in MOEDER IK WIL BIJ DE REVUE

Monic Hendrickx voor haar rol in PENOZA II

Mariana Aparicio Torres voor haar rol in WARRIORS


Beste Acteur in een Televisiedrama

Issaka Sawadogo voor zijn rol in IN HET NIETS

Fedja van Huêt voor zijn rol in OVERSPEL IIPierre Bokma voor zijn rol in DE PROOI

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 4 oktober. De uitreiking van de Gouden Kalveren is vanaf 20:55 uur rechtstreeks te zien op Nederland 2 en wordt gepresenteerd door Anna Drijver. Daarnaast is de uitreiking integraal op www.filmfestival.nl , Cultura24 en het evenementenkanaal (15) van UPC te zien. Later op de avond ontvangt Wilfried de Jong de winnaars van de Gouden Kalveren en spreekt met hen over hun prijswinnende rol (23:15 uur Nederland 2).

Morgen, dinsdag 1 oktober, worden de nominaties voor de Gouden Kalveren in de volgende categorieën bekendgemaakt: Beste Geluid, Beste Muziek, Beste Production Design, Beste Montage, Beste Camera, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Actrice, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Film.

De 33e editie van het Nederlands Film Festival duurt nog tot en met vrijdag 4 oktober. #nff2013


ga terug