Ga naar inhoud

Winnaars achtste NFF Online Competitie bekend


Vanavond tijdens de NFF Online Avond op het 33e Nederlands Film Festival heeft de jury van de NFF Online Competitie de winnaars bekendgemaakt van de UPC Animatie Prijs, UPC Fictie Prijs, de Canon Documentaire Prijs, de TAX Videoclip Prijs, de UPC Innovatie Prijs en de UPC Publieksprijs. De winnaars zijn respectievelijk GRACHT van Joost de Jong, SORRY van Jeroen Houben, THE STORY BEHIND PORTIA van Sven Akerboom, FIRESTARTER – Torre Florim van Andres Fouché en CHAOS THEORY van Carl van Baelen. De winnaar van de UPC Publieksprijs is PUTJESPLASSER van Peter Lub (KUDsite).


De vakjury, bestaande uit Sander van de Pavert (programmamaker, bedenker Lucky TV), William Linders (content director bij UPC), Tamara Vuurmans (creatief producer bij Viewpoint Productions), Lize Korpershoek (tekenaar en filmmaker) en David Kleijwegt (journalist en regisseur) bekroonde de volgende films:

NFF Online Competitie UPC Animatie Prijs:
GRACHT van Joost de Jong

NFF Online Competitie UPC Fictie Prijs:
SORRY van Jeroen Houben

NFF Online Competitie Canon Documentaire Prijs:
THE STORY BEHIND PORTIA van Sven Akerboom

De NFF Online Competitie TAX Videoclip Prijs:
FIRESTARTER – Torre Florim van Andres Fouché

NFF Online Competitie UPC Innovatie Prijs:
CHAOS THEORY van Carl van Baelen

Het publiek koos als winnaar voor de NFF Online Competitie UPC Publieksprijs:
PUTJESPLASSER van Peter Lub (KUDsite)

NFF Online Competitie in cijfers
Voor de NFF Online Competitie zijn dit jaar 91 korte films tot vijf minuten in de categorieën fictie, documentaire, animatie, videoclip en innovatief geselecteerd. De geselecteerde films zijn meer dan 94.000 keer bekeken en sinds 1 september zijn meer dan 22.500 stemmen op de filmpjes uitgebracht voor de NFF Online Competitie UPC Publieksprijs.

Aan de NFF Online Competitie UPC Fictie Prijs, UPC Animatie Prijs, UPC Innovatie Prijs, de TAX Videoclip Prijs en de UPC Publieksprijs is een geldbedrag van €2.500,- verbonden. Canon stelt voor de winnaar van de Canon Documentaire Prijs een Canon EOS 70D beschikbaar.

De NFF Online Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door UPC, TAX-videoclipfonds, Canon Nederland en YouTube en is onderdeel van het Nederlands Film Festival dat nog t/m 4 oktober plaatsvindt. #nff2013
ga terug