Ga naar inhoud

TULIPANI van Mike van Diem is openingsfilm NFF 2017Het Nederlands Film Festival opent de 37e editie met de nieuwe film van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem (o.a. KARAKTER, 1998; DE SURPRISE, 2015). De Nederlands-Italiaans-Canadese coproductie TULIPANI beleeft op woensdag 20 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg Utrecht. Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber (o.a. DE HEINEKEN ONTVOERING, 2011; AANMODDERFAKKER, 2014) speelt de hoofdrol. Kaarten voor de publiekspremière zijn nu te koop.

TULIPANI
TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.

Voormalig festivaldirecteur Willemien van Aalst is vereerd: "TULIPANI is een oer-Hollandse film met Italiaans temperament. Origineel en sprankelend. Heerlijke, betoverende cinema. Het Nederlands Film Festival 2017 start met een onbetwist hoogtepunt."

De cast van de film bestaat uit Nederlandse, Italiaanse en Canadese acteurs. “Naast een aantal ijzersterke Italiaanse acteurs, waaronder Giancarlo Giannini, hebben we Gijs Naber in een hele aanstekelijke hoofdrol zoals we hem nog niet eerder zagen en introduceren we zijn tegenspeelster Anneke Sluiters: een nieuwe verschijning in de Nederlandse film, die grote indruk zal maken”, aldus regisseur Mike van Diem. Andere steracteurs in TULIPANI zijn Ksenia Solo, Donatella Finocchiaro, Lidia Vitale, Giorgio Pasotti en Michele Venitucci. Peter van Wijk en Mike van Diem schreven het scenario. TULIPANI is een productie van FATT Productions. Distributie is in handen van September Film.

Kaarten voor de publieksopening zijn uitverkocht.

[embed]https://youtu.be/3mioHPj_baU[/embed]
ga terug