Ga naar inhoud

NFF openingsfilm BULADÓ Nederlandse inzending voor de Oscars

NFF openingsfilm BULADÓ is de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film van regisseur Eché Janga en rollen voor Everon Jackson Hooi, Tiara Richards en Felix de Rooy, dingt mee in de categorie International Feature Film.


De film is uit dertien aanmeldingen geselecteerd door een commissie van professionals uit de Nederlandse filmindustrie. BULADÓ ging op 25 september in première op het Nederlands Film Festival en won het Gouden Kalf voor Beste Film. De film is nog steeds te zien in de bioscopen en komt begin 2021 beschikbaar op streamingdienst Netflix.

BULADÓ gaat over de elfjarige Kenza (Tiara Richards) die met haar vader Ouira (Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) opgroeit op Curaçao in een huis op een autosloperij. Haar vader is politieagent, haar opa gefascineerd door de spirituele wereld. Het meisje probeert te ontdekken wat haar eigen voorkeur heeft.

Op 15 maart 2021 zullen de nominaties voor de Oscars in alle categorieën bekend worden gemaakt. De uitreiking zal later plaatsvinden, op 25 april 2021. De awardshow werd eerder dit jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis.
Bekijk ook:
ga terug