Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Uitnodiging IDFA en een terugblik op NFF 2020

Het NFF 2020 zit er weer op. Het was een unieke en soms onwerkelijke editie waar een groot deel van het programma online plaatsvond, op locatie door het hele land én in onze thuisstad Utrecht.

NFF 2020 10 01 OC Drive in Spoorloos Foto Studio Elias 072 Foto: ©Nederlands Film Festival\Studio Elias

Het NFF 2020 zit er weer op. Het was een unieke en soms onwerkelijk editie waar een groot deel van het programma online plaatsvond, op locatie door het hele land én in onze thuisstad Utrecht. Zowel de landelijke premières, als de online programmering voor publiek en professionals zorgden ervoor dat we ons bereik aanzienlijk konden verbreden. Ook konden we zo een grotere rol spelen in de promotie van de Nederlandse film en beeldcultuur. Wij kijken er naar uit deze nieuwe pijlers in de toekomst verder uit te werken en door te zetten. Heel veel dank aan alle NFF Ondernemers Club leden, voor jullie support, aanwezigheid en samenwerking. Mede dankzij jullie konden wij samen met onze collega’s van Cinekid, IDFA en IFFR de nieuwe online omgeving ontwikkelen en bleef de 40e editie geen droom maar werd werkelijkheid. Graag nemen wij jullie met onderstaande after movie nog één keer mee door het festival.

Aftermovie NFF 2020

Per 1 november neemt Silvia van der Heiden in goede gezondheid het stokje als algemeen directeur/bestuurder weer van mij over. Het was bijzonder om juist dit jaar even terug te keren op het oude nest en de afgelopen editie samen met het NFF-team te mogen organiseren. Zeer veel dank voor het vertrouwen en het ga jullie goed.

Doreen Boonekamp, algemeen directeur/bestuurder a.i.


NFF OC bijeenkomst 18 november - Openingsfilm IDFA


We willen jullie graag allen uitnodigen om samen - op afstand - met elkaar te proosten en vervolgens de Openingsfilm van het IDFA te bekijken. Op deze besloten online Openingsavond op woensdag 18 november opent IDFA het festival met de bijzondere documentaire Nothing but the Sun.

Programma
19:00 - 20:00 NFF OC Borrel
20:00 - 21:45 Introductie van de filmmaker en artistiek
directeur van IDFA
Vertoning Nothing but the Sun

Aanmelden

Stuur een mail naar v.elders@filmfestival.nl vóór zondag 15 november 17:00 uur.


Terugblik op het festival


Het NFF is enorm trots en dankbaar dat de NFF OC ons tijdens deze moeilijke tijden blijft steunen. Voor de OC worden jaarrond activiteiten georganiseerd, waarvan de meeste evenementen tijdens het festival plaatsvinden. Vanwege de beperkte mogelijkheden en capaciteit door COVID-19, konden er dit jaar iets minder programma's dan normaal worden georganiseerd, maar deze avonden waren wel extra bijzonder!
De foto's van onderstaande avonden zijn hier te vinden.


Openingsavond
Voor het eerst konden alle leden naar de Openingsavond van het festival. We waren te gast bij de première van Buladó, die een week later bekroond zou worden met het Gouden Kalf voor Beste Film. Voorafgaand aan de Openingsavond vond een coronaproof diner plaats bij restaurant Uncle Jim. Uiteraard werd, net als ieder jaar, uitgebreid geposeerd op de rode loper. Het was een geweldige avond. Helaas een borrelbox in plaats van gezellige afterparty, maar ook top geregeld.

Djakarta-avond
Voor veel leden is deze avond al jaren favoriet tijdens het festival. Dit jaar vond het diner traditiegetrouw plaats in het vernieuwde restaurant Djakarta. Doordat ook de bovenetage gebruikt kon worden konden toch 69 leden met elkaar en hun gasten dineren. Daarna zagen we het indringende drama Buiten is het feest van regisseur Jelle Nesna in Kinepolis. Na afloop vond een fascinerende Q&A plaats met o.a. Eelco Smits, een van de hoofdrolspelers.

Drive-in
Een nieuw event dit jaar was de Drive-in bij Pathé Leidsche Rijn. Exclusief voor de NFF OC werd hier de film Spoorloos (1988) van George Sluizer vertoond. Spoorloos maakte deel uit van de selectie 'Alle 40 Goud' die in het kader van 40 jaar NFF werd vertoond. De film werd destijds bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Film.


Tot slot


Doreen, veel dank voor de geweldige prestatie die je dit jaar hebt geleverd. Met heel veel innovatiekracht, flexibiliteit en creativiteit en doorzettingsvermogen heeft het NFF zich dit jaar nog sterker landelijk op de kaart gezet. Als OC zijn we daar trots op.

Silvia, wat ontzettend fijn dat jij terug bent na een voor jou extreem zwaar en uitdagend jaar. Welkom terug!

Als bestuur wensen we alle leden sterkte in deze zware tijden, die in allerlei opzichten heel veel van ons allen vergen. Als we daarin iets voor je kunnen betekenen, aarzel niet bij ons aan te kloppen.

Zoals eerder gezegd vinden wij het belangrijk dat we met elkaar verbonden blijven, in afwachting van betere tijden maken we er het beste van. Een leuk event af en toe kan daar zeker bij helpen. We hopen jullie op woensdag 18 november weer te zien en samen te kunnen proosten op een mooie avond.

Houd moed, stay safe en houd plezier!

Lonneke, Edward, Maarten, Rob en Else Loes

Ben jij er de volgende keer bij?

OndernemersclubOndernemers Club
ga terug