Casanova’s verovert Gouden Film

De film Casanova’s van Jamel Aattache heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. De romantische komedie wordt daarmee bekroond met de Gouden Film Award. Hoofdrolspeler Jim Bakkum werd door Casanova’s-acteur Sergio Romero IJssel verrast met de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Casanova’s heeft in coronatijd ondanks de maximale zaalcapaciteit in bioscopen, de Gouden Film-status bereikt. Het is de negende keer in 2020 dat de Gouden Film is overhandigd.

De onzekere en timide journalist Bas moet undercover gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. De datingcoach die na zijn besteller opnieuw met een boek komt en bijbehorende workshop, beweert mannen te kunnen transformeren in casanova’s. Bij de workshop staat Bas plots oog in oog met zijn jeugdliefde die hij al ruim 15 jaar niet heeft gezien.[caption id="attachment_111435" align="alignleft" width="700"] Foto: Joke Schut Photography[/caption]
Gouden Film
Casanova’s werd geregisseerd en geschreven door Jamel Aattache (Zwaar verliefd!). 2CFilm produceerde de film die met steun van de Netherlands Film Production Incentive tot stand is gekomen. De belangrijkste rollen in Casanova’s worden gespeeld door Jim Bakkum, Lieke van Lexmond, Tygo Gernandt, Sergio Romero IJssel, Rienus Krul en Leo Alkemade. Just Film Distribution verzorgt de filmdistributie van Casanova’s die in 123 bioscopen te zien is.
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01