Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: It's a wrap - een terugblik op NFF 2021

De 41e editie van het Nederlands Film Festival zit er weer op. Eindelijk konden we weer schouder aan schouder met cast en crew in de filmzalen van Kinepolis Jaarbeurs zitten. Een terugblik op het festival!

Djakarta NFF OC Groepsfoto NFF OC: ©Nederlands Film Festival

Officiële opening

Net als in 2020, kon de NFF OC de officiële opening van het NFF bijwonen. Na een heerlijk driegangendiner bij Uncle Jim gingen we naar Kinepolis, waar we voor het oog van de Nederlandse pers over de rode loper gingen. Het NFF werd geopend met de indrukwekkende film Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer, met hoofdrollen voor Elise Schaap, Pierre Bokma en Maarten Heijmans. Zij schoven allen aan voor een Q&A na afloop van de film. De film leverde meer dan genoeg stof tot napraten op. Gelukkig konden we dit jaar weer naborrelen!

Gezellig eten bij Djakarta

Een programma dat niet meer weg te denken is uit het NFF OC programma is de Djakarta-avond op maandag. Ook dit jaar was de avond weer uitverkocht. Met 100 man – leden en relaties – zat Djakarta goed vol. Na de traditionele rijsttafel en groepsfoto, bezochten we in Kinepolis de première van (R)Evolutie. Een komische sciencefictionfilm van Toneelgroep Maastricht, met o.a. Angela Schijf en Aniek Pheifer.

Sterren, Gouden Kalveren en dansen

Gegeten werd er ook tijdens het Gouden Kalveren Diner. In Restaurant Zindering genoten we van een viergangendiner, terwijl we de uitreiking van de Gouden Kalveren via een livestream volgden. Grote verrassing was dat de uitreiking begon met het Gouden Kalf voor Beste Acteerprestatie én dat winnaar Fedja van Huêt direct naar boven kwam voor een interview. Maar minstens zoveel indruk maakten de winnaars van het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire. Samen met de makers kwamen de jongeren over wie de documentaire Shadow Game ging naar boven, voor een prachtig en ontwapend interview. Na het diner kon er nog even worden gedanst – eindelijk weer!

Publieksprogramma

Omdat we niet elke avond bij de rode loper premières konden zijn, bezochten we dit jaar ook een aantal publieksprogramma’s van het NFF. Speelfilm De Oost maakte veel indruk door de urgentie van het verhaal en de korte films uit Kort 6 waren verrassend en origineel. Speciaal voor de NFF OC werden daarnaast een drietal programma’s ontwikkeld. Op zaterdagavond bijvoorbeeld liepen we onder bezielende leiding van Herman de Wit, Frederica van Mastregt en Alexander Zwart de Nederlandse Filmroute door het centrum van Utrecht. Die waren dit jaar voorzien van prachtige projecties door kunstenaarscollectief LiGHT UP.

Zo kijken we terug op een gevarieerd en geslaagd festival. Het was mooi om weer met z’n allen over de rode loper te gaan, in de bioscoopzaal te zitten en onder genot van een biertje en wijntje na te praten. Om die bijzondere avonden gaat het bij de NFF OC! We kijken uit naar de volgende evenementen.

Ondernemers Club
ga terug