Ga naar inhoud
Shadow Game is een reis langs de donkere kanten van Europa, met tienervluchtelingen als onze gidsen. Deels gefilmd door de hoofdpersonen, met hun eigen mobieltjes.

Ze noemen het 'the game', maar dat is het geenszins: tieners die hun door oorlog verscheurde land zijn ontvlucht en de Europese grenzen over proberen te steken op zoek naar een beter leven. Ze trekken door een schaduwwereld met mijnenvelden, beren, snelstromende rivieren, smokkelaars en grenswachten. Onderweg worden ze snel volwassen. Een gevaarlijke reis door de duistere kanten van Europa, met tienervluchtelingen als onze gidsen.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Witfilm

Titel: Shadow Game
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2021)
Els van Driel
Beste Lange Documentaire (2021)
Eefje Blankevoort

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2021)
Ton Peters, NSC

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills