Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor Toen Ik Je Zag

100.000 bioscoopbezoekers hebben Toen ik je zag gezien. De film naar het boek van Isa Hoes gaat over het leven met haar man Antonie Kamerling. Het drama van regisseur Ben Verbong heeft daarmee de Gouden Film-status gehaald.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Toen ik je zag ontvangt de zesde Gouden Film van dit jaar.

Cast en Crew van de film Toen ik je zag met Gouden Film Award ©NFF\Friso Spoelstra

Op de foto: producent Sytze van der Laan, Noortje Herlaar, Egbert-Jan Weeber en producent Marijn Wigman.

Over Toen ik je zag

Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten.

Over de productie

Ben Verbong (De onfatsoenlijke vrouw, Het meisje met het rode haar) regisseerde en schreef het filmscript van Toen ik je zag. De film is geproduceerd door Nuts & Bolts Film Company en gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes. Toen ik je zag is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur Dutch FilmWorks brengt Toen ik je zag uit in 125 bioscopen.

Still Toen ik je zag

Deze film ook zien?

Naar Toen Ik Je Zag in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via de knop hieronder.

Still_Toen Ik Je Zag

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug