Ga naar inhoud
Festival

Gouden Tegels onthuld en plaatsing beeld Gouden Kalf

Nog twee dagen voor de officiële start van de 43e editie van het Nederlands Film Festival (NFF), is de Filmboulevard in de Utrechtse Vinkenburgstraat twee Gouden Tegels rijker. Thekla Reuten, winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Speelfilm en filmmaker Digna Sinke, ontvanger van het Gouden Kalf voor de Filmcultuur, onthulden vandaag hun handafdruk.

Gouden Tegels Thekla Reuten en Digna Sinke Digna Sinke en Thekla Reuten

Plaatsing Gouden Kalf

Dezelfde middag werd in aanloop naar het festival het grote Gouden Kalf beeld op het gras voor de Stadsschouwburg Utrecht geplaatst. Aankomende vrijdagavond 22 september vindt hier de opening plaats van het filmfestival met de première van Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević.

Gouden Kalf plaatsing 2023

In de landelijke filmtheaters en bioscopen zijn er publiekspremières van de openingsfilm Sweet Dreams en de slotfilm Zomervacht van Joren Molter, gebaseerd op de besteller van auteur Jaap Robben. Tijdens het festival komen daarnaast bezoekers en professionals uit de filmwereld samen voor verdieping tijdens de vele Prof Talks, Masterclasses en andere evenementen. Op de laatste dag van het festival, vrijdag 29 september, vindt de uitreiking plaats van de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, de Gouden Kalveren, tijdens het EY Gouden Kalveren Gala.

ga terug