Ga naar inhoud

BELLICHER; CEL in première op het 32e Nederlands Film Festival

BELLICHER; CEL van regisseur Peter de Baan gaat dit najaar in première tijdens het 32e Nederlands Film Festival. In deze spannende film belandt hoofdpersoon Michael Bellicher (Daan Schuurmans) in een onmogelijke situatie; hij wordt slachtoffer van een identiteitsroof via het internet. De première vindt vrijdagavond 28 september in de Stadsschouwburg Utrecht plaats.

Bekijk hier de promo van BELLICHER; CEL
Na de succesvolle televisieserie BELLICHER; DE MACHT VAN MENEER MILLER wordt nu het tweede boek CEL uit de Bellicher reeks van Charles den Tex verfilmd.

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael is \'s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

Daan Schuurmans speelt de rol van Michael Bellicher. Tim Murck en Anniek Pheifer vertolken de rollen van de chauffeur en de advocaat van Michael. Verdere rollen zijn onder meer voor Huub Stapel, Anna Drijver, Benja Bruijning, Marc Klein Essink en Gijs Naber.

BELLICHER; CEL wordt geproduceerd door Pupkin Film (DOODSLAG, LOFT en VAN GOD LOS, de serie) in samenwerking met de VPRO, het Nederlands Filmfonds en het CoBO fonds.

Independent Films brengt BELLICHER; CEL op 4 oktober 2012 uit in de bioscoop.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober.

www.bellichercel.nl[caption id="attachment_1046" align="alignnone" width="300"] Afbeelding: Filmstill BELLICHER; CEL.[/caption]
ga terug