Ga naar inhoud

Gouden Film voor HET BOMBARDEMENTHET BOMBARDEMENT van regisseur Ate de Jong, naar zijn gelijknamige roman, heeft de status van Gouden Film bereikt. Sinds de release op donderdag 20 december hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. Hoofdrollen zijn voor Jan Smit en Roos van Erkel.

HET BOMBARDEMENT is een romantisch oorlogsdrama over de jonge Vincent en de uit Duitsland afkomstige Eva. Hij is in Rotterdam om geld te verdienen voor de oversteek naar Amerika, zij is er voor een verstandshuwelijk met de Nederlandse zakenman Dirk. Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt tussen Vincent en Eva een even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

Vincent wordt gespeeld door Jan Smit, Eva wordt gespeeld door Roos van Erkel (DEN UYL, SHOUF SHOUF!). Andere rollen zijn voor o.a. Pieter van der Sman (RADELOOS, SINT), Mike Weerts (DE BENDE VAN OSS) en Monic Hendrickx (LOTUS, SONNY BOY).

Ate de Jong regisseerde diverse films en series in Nederland en Hollywood, waaronder de hitserie MIAMI VICE. HET BOMBARDEMENT is een productie van FuWorks en Talent United in coproductie met In-Soo Productions, de TROS en met steun van het Nederlands Filmfonds. uMedia en Mollywood zijn de Belgische coproducenten. De film is op 20 december uitgebracht door Dutch FilmWorks en draait momenteel in 113 zalen in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.defilmhetbombardement.nl
ga terug