Ga naar inhoud

Gouden Film voor SINT & DIEGO: DE MAGISCHE BRON VAN MYRAHoofdrolspeelster Jada Borsato (Madelief) vond vandaag wel een heel speciaal cadeautje van Sinterklaas in haar schoen: een Gouden Film voor SINT & DIEGO: DE MAGISCHE BRON VAN MYRA. Sinds de release op 10 oktober heeft de film van regisseur Adel Adelson en naar het scenario van Trui van de Brug meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken.

Na de intocht van Sinterklaas gaan de Pieten iedere nacht de daken weer op om de schoentjes te vullen. Maar om op daken te springen en door schoorstenen te gaan hebben ze wél de magische kracht nodig die in het Grote Boek van Sinterklaas zit. Die begint op te raken, dus om Pakjesavond te redden moet de kracht van het boek en van de Pieten op tijd hersteld worden! Sinterklaas geeft zijn boek daarom mee aan Diego die met zijn Elite Pieten op zoek moet naar de magische bron.. in Sint\'s geboorteplaats Myra! In het vliegtuig vinden ze echter een verstekeling; de 9-jarige Madelief (Jada Borsato). Zij hoopt dat Diego haar kan helpen om haar vader, die voor de Marine in het buitenland werkt, op Pakjesavond thuis te brengen. Terwijl haar moeder (Kathleen Aerts) denkt dat ze bij een schoolvriendje logeert, beleeft Madelief een fantastisch avontuur met de Elite Pieten in het Midden Oosten. Vinden ze op tijd de magische bron én lukt het de Pieten om het Grote Boek, Madelief én haar vader terug naar Nederland te brengen?

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

SINT & DIEGO: DE MAGISCHE BRON VAN MYRA is een film van AM Pictures enSparkel media in coproductie met distributeur Dutch FilmWorks. Dutch FilmWorksverzorgt de bioscoopdistributie. De film draait momenteel in 105 bioscopen inNederland.

www.sintendiego.nl
ga terug