Ga naar inhoud

Gouden Film voor DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET GEHEIM VAN DE SPEELGOEDDOKTER

De film DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET GEHEIM VAN DE SPEELGOEDDOKTER (regisseur Pieter Walther Boer) is goud. Morgen wordt tijdens de Club van Sinterklaas Feesttoer in de Rijnhal in Arnhem de Gouden Film voor de 100.000e bezoeker uitgereikt door presentatrice Nicolette van Dam aan Sinterklaas en de Club Pieten. De film is de eerste bioscoopfilm van DE CLUB VAN SINTERKLAAS, dat sinds 1999 al 13 jaar onafgebroken op televisie te zien is.


In de film verdwijnt Sinterklaas vlak voor 5 december op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

De regie van DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET GEHEIM VAN DE SPEELGOEDDOKTER was in handen van Pieter Walther Boer (TV-series DE CO-ASSISTENT, FLIKKEN MAASTRICHT). Het scenario is geschreven door Ingrid van Berkum en Gerben Hetebrij. Naast de Club Pieten en Sinterklaas zijn hoofdrollen weggelegd voor Charly Luske, Wilbert Gieske, Victoria Koblenko en Ad van Kempen. Laura van Bussel en Julian Ras spelen de twee jonge hoofdrolspelers. De productie werd verzorgd door Tom de Mol Productions en is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Just Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie. De film draait momenteel in 99 bioscopen in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.declubvansinterklaas.nl
ga terug