Ga naar inhoud

Gouden Film voor DE MARATHON

[caption id="attachment_1103" align="alignnone" width="460"]Foto v.l.n.r.: Diederick Koopal, Marcel Hensema, Frank Lammers, Stefan de Walle en Martin van Waardenberg.© All Access Entertainment / Sven Hoogerhuis[/caption]


Vanmiddag is in een Amsterdamse kroeg de Gouden Film uitgereikt aan acteurs Stefan de Walle, Frank Lammers, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema en regisseur Diederick Koopal voor de Eyeworks-film DE MARATHON. Sinds de release op donderdag 18 oktober hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien.


De Rotterdamse vrienden Gerard (Stefan de Walle), Leo (Martin van Waardenberg), Kees (Frank Lammers) en Nico (Marcel Hensema) werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Om de garage van de ondergang te redden komt het viertal via collega Youssoef op het lumineuze idee geheel gesponsord mee te doen aan de Marathon van Rotterdam. Voorwaarden van de sponsordeal is dat het viertal de Marathon ook daadwerkelijk uitloopt. Tijdens het trainen voor de loop der lopen blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish...

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE MARATHON is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama i.s.m. Inspire Pictures. Benelux Film Distributors verzorgt de distributie in Nederland. DE MARATHON draait momenteel in 107 zalen in Nederland.

www.marathondefilm.nl
ga terug