Ga naar inhoud

De 7 Gouden Vragen Aan... Bas Keizer

In de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan... voelt het NFF een talent uit de wereld van film, televisie en interactive aan de tand. Afgelopen tijd interviewden we al heel wat van deze talenten voor de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan... zoals Saskia Diesing, Janneke Doolaard, Gilles Coulier, Noël Loozen, en Sophie Dros. Dit keer spraken we met Bas Keizer, hoofdrolspeler in de film COBAIN (te zien tijdens NFF x LHC op 5 april).


Naam: Bas Keizer
Beroep: Acteur en student
Bekend van: COBAIN

De 19-jarige Bas Keizer volgt momenteel de opleiding AV techniek aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. In 2015 is hij letterlijk van het schoolplein geplukt en gescout uit bijna 500 jongens voor zijn hoofdrol in COBAIN. Dit was het begin van zijn acteercarrière. De film, over de 15-jarige Cobain (gespeeld door Bas) en zijn zwangere moeder Mia, gaat op donderdag 5 april in release. Op diezelfde dag kun je Bas bewonderen op het witte doek tijdens een nieuwe editie van NFF x LHC. De regisseur, Nanouk Leopold, is daarbij aanwezig om al jullie vragen te beantwoorden! Ook heeft Bas een hoofdrol in VECHTMEISJE (2018) van Johan Timmers en de NFA Eindexamenfilm DANTE VS. MOHAMMED ALI (2018) van Marc Wagenaar.

Foto: Bas Keizer © Favor Talents1. Wat was voor jou het meest memorabele moment tijdens het opnemen van de film COBAIN?

"We hebben opnames gehad met een helikopter. Dat vond ik echt heel vet. Deze scenes zijn uiteindelijk niet gebruikt, maar het was zeker tof om mee te maken. Ook vind ik zelf (als student AV techniek) de camera-apparatuur heel leuk. We hadden namelijk een draaidag met een soort camera-autootje. Heel interessant!”
2. Hoe zou je reageren als je een grote prijs wint voor jouw rol in een film?

"Het lijkt mij ontzettend vet om een prijs te winnen. Het acteren is natuurlijk zomaar ineens op mijn pad gekomen, dus ik weet nog niet wat ik wil. Ik ben van plan om nu een tussenjaartje te nemen en het dan even aan te kijken. Misschien dat ik zelf wel met mijn camera eropuit trek.”


Foto: Still uit COBAIN © Frank van den Eeden3. Kun je iets vertellen over hoe het is om als jonge acteur in een film te spelen?

“Het is echt een hele ervaring en heeft veel indruk op mij achtergelaten. Nanouk (regisseur, red.) heeft me meegenomen in dit avontuur. Ik ben voor mijn school, samen met een paar klasgenoten, gevraagd om casting te komen doen. Ik was eigenlijk niet echt met acteren bezig. Maar na mijn casting kreeg ik een belletje, waarna alles best snel is gegaan.”
4. Wat is nou echt een Nederlandse film die je gezien móet hebben?

“Hmm, lastig. ZWART WATER vind ik wel een toffe Nederlandse film. En ook NEW KIDS TURBO. Die film vind ik gewoon heel grappig om te zien door de humor van onder andere Tim Haars.”
5. Welk personage uit een (Nederlandse) film zou je willen zijn? Waarom?

"Dan ga ik toch voor het personage van Tim Haars. Ik weet nog dat ik dat vroeger heel vet vond, de stunts die hij doet in NEW KIDS TURBO. Alle voorbereiding die daar in gaat zitten lijkt me een enorme uitdaging. Voordat we begonnen met het draaien van COBAIN, hebben we ook weken lang repetities gehad. Het is heel gaaf om te zien hoe alles uiteindelijk wordt omgezet in een eindresultaat."
6. Met wie zou je graag nog willen samenwerken?

"Het was ontzettend fijn met Nanouk, dus als ze me nog eens vraagt voor een film dan zeg ik direct \'ja\'".
7. Voor wie uit jouw vak heb je veel bewondering?

“De hoofdrolspeler in SPLIT. Hoe heet hij ook alweer? Oh ja! James McAvoy. In die film speelt hij 23 verschillende personages. Dat lijkt me echt een grote uitdaging. Het personage leidt namelijk aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Echt knap en indrukwekkend neergezet!”
NFF x LHC: COBAIN

Datum: Donderdag 5 april
Locatie:
Louis Hartlooper Complex
Start:
19.00 uur
Inclusief Q&A met Nanouk Leopold

Tickets en meer informatieMeld je aan via Facebook
ga terug