Ga naar inhoud

Genomineerden NFF Debuutcompetitie bekend

Debuutcompetitie nominatie collage

De drie genomineerden van de NFF Debuutcompetitie zijn bekend. Ravi Sandberg met de korte film Seeds, Vincent de Boer met de korte animatiefilm The Stroke en Emma Branderhorst met de korte film Vlekkeloos maken kans op de Filmprijs van de Stad Utrecht. De Filmprijs van de Stad Utrecht wordt jaarlijks dankzij de gemeente Utrecht toegekend aan filmmakers die hun regiedebuut maken. De uitreiking van de Filmprijs van de Stad Utrecht aan de winnende debuterende filmmaker vindt plaats op woensdag 29 september in Bibliotheek Neude.

Alle geselecteerde producties van de NFF Debuutcompetitie zijn tijdens het Nederlands Film Festival van 24 september t/m 2 oktober te zien. Kijk voor tickets en het programma op filmfestival.nl.

Jury

Dit jaar bestaat de vakjury uit Martijn Blekendaal, Ena Sendijarević en Jean van de Velde. De jury zag een variatie aan films waarin de passie van de filmmakers en de noodzaak een belangrijk verhaal te vertellen nadrukkelijk aanwezig waren. Het zorgde ervoor dat alle producties volgens de jury het kijken meer dan waard waren.

Juryrapport

Over Seeds:

“Regisseur Ravi Sandberg heeft een sterke en verrassende cast in Seeds, waarin adembenemende beelden en het bijzondere gevoel voor timing en ritme blijk geven van een maker met een grote liefde voor cinema.”

Over The Stroke:

”Vincent de Boer maakt met zijn The Stroke een zinnenprikkelende symbiose van beeld en geluid waaruit je niet kunt – en niet wilt ontsnappen.”

Over Vlekkeloos:

“In Vlekkeloos weet Emma Branderhorst met iedere scène haar hoofdpersoon en de omgeving waarin ze leeft, te karakteriseren zonder in de valkuil van vals sentiment of opdringerig slachtofferactivisme te trappen.”

Filmprijs van de Stad Utrecht

Het Nederlands Film Festival en de gemeente Utrecht zetten zich al jaren in voor talentontwikkeling en vernieuwing op het gebied van beeldcultuur. De Filmprijs van de Stad Utrecht stimuleert nieuwe makers; de prijs draagt bij aan een uitbreiding van hun netwerk en bekendheid van hun werk. De Filmprijs bestaat uit een bedrag van €7.500,-, een oorkonde en het beeld De Gouden Berg van kunstenaar Noor Nuyten.

De uitreiking van de Filmprijs van de Stad Utrecht vindt plaats op woensdagavond 29 september in de Theaterzaal van Bibliotheek Neude. Klik hier voor meer informatie.

ga terug