Ga naar inhoud
Interview

De 7 Gouden Vragen aan.. Angela Schijf

2021 TGM Pupkin Still R Evolutie Angela Schijf

In de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan… stellen we vragen aan makers uit de wereld van film, tele­visie en digi­tale cultuur. Dit keer spraken we Angela Schijf (hoofdrol in (R)Evolutie) over het filmvak, welk personage ze zou willen zijn en festivalherinneringen.

(R)Evolutie is een van de zeven landelijke festivalpremières tijdens het Nederlands Film Festival. Op maandag 27 september gaat de film in première. Koop hier je tickets voor de première bij jou in de buurt.

1. Wat is voor jou het meest memorabele moment uit je carrière tot nu toe?

Een draaidag/-nacht van meer dan 18 uren voor Daglicht in een bos in de stromende regen. We begonnen met onze enkels in de modder en eindigden met water tot de navel. Er ontstonden gevaarlijke situaties en ruzies, maar nadien (om 06 uur ’s ochtends) dronken we met z’n allen wijn in het hotel waar we verbleven. Teamwork ten top.

2. Wat weet niemand over jouw vak?

Dat vele acteurs ongelooflijk verlegen zijn. Ikke toch.

Ik had het gevoel opeens deel te zijn van een heuse klassieker. Dat was heel speciaal en het weerzien met een groot deel van de cast en crew was te gek.”
--Angela SchijfPortret van Angela Schijf

3. Welk talent uit jouw vakgebied moeten we in de gaten houden?

Simone Giel

4. Welk personage uit een van je films zou je willen zijn?

Zuster Ursula uit DE GRIEZELBUS, dan kan ik in een kat veranderen wanneer ik maar wil!

5. Welke collega nomineer jij voor een Gouden Kalf?

Rolf Deekens, Beste Camera

6. Wat is jouw favoriete Nederlandse film?

De Surprise van Mike van Diem

7. Wat is jouw favoriete herinnering aan 41 jaar NFF?

In 2013 kwam Van God Los (film van Pieter Kuijpers uit 2003) nòg eens uit op het NFF, maar dan in HD-kwaliteit. Ik had het gevoel opeens deel te zijn van een heuse klassieker. Dat was heel speciaal en het weerzien met een groot deel van de cast en crew was te gek.

ga terug