Ga naar inhoud

Film in de Klas lanceert een moderne adaptatie van Romeo & Julia als Schoolfilm van de Maand

Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en Netwerk Filmeducatie, introduceert Schoolfilm van de Maand. Elke maand wordt uit de collectie van Film in de Klas één film geselecteerd en samen met een lespakket beschikbaar gesteld. Docenten kunnen de film en het lespakket online of in de klas gebruiken voor het primair en voortgezet onderwijs. Film in de Klas werd vorig jaar gelanceerd om scholieren door heel het land met de Nederlandse film- en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/film-in-de-klas.Yulia & Juliet: Schoolfilm van de Maand juni


In deze korte film van Zara Dwinger maken we kennis met twee tienermeiden die een lesbische relatie hebben. Het is een moderne adaptatie van Shakespeare’s klassieke liefdesverhaal Romeo & Juliet met een LGBTQ twist. De twee personages worden met overtuiging vertolkt door Sara Luna Zorić (bekend van haar eerste hoofdrol in Take Me Somewhere Nice) en Dylan Jongejans.

Geschikt: onderbouw en bovenbouw voortgezet onderwijs
Duur: 11:13 min

Het Lespakket


In de Schoolfilm van de Maand ga je met je klas aan de slag met belangrijke maatschappelijke thema’s. Dat doe je niet alleen! Je wordt geholpen door het bijbehorende lesmateriaal. Het lesmateriaal gaat dieper in op de maatschappelijke thema\'s en hoe film hierin nog altijd ene prominente rol speelt.

Elk Film in de Klas lespakket verschaft achtergrondinformatie over de productie van de film, de makers en diverse opdrachten voor in de klas. De filmlessen focussen op de verhaalstructuur, de filmische vormgeving en de keuzes en beweegredenen van de maker.

Bekijk de film + les

Zet filmeducatie op de onderwijsagenda


Film- en beeldeducatie hebben in Nederland nog geen structurele plek in het curriculum van het primair en voortgezet onderwijs. De samenwerkende partijen willen dit met Film in de Klas veranderen. Ga aan de slag met de film en bijbehorende les en maak zo van je leerlingen bewuste kijkers en makers.
ga terug