Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Maak kennis met Edward Hendrickx

De NFF Ondernemers Club (NFF OC) is al meer dan 15 jaar een trotse partner van het Nederlands Film Festival. Ze ondersteunen het festival niet alleen financieel, maar met hun kennis, ervaring en netwerk spelen zij ook een belangrijke rol bij het creëren van draagvlak voor het festival. Leden genieten van diverse voordelen, bijvoorbeeld van toegang tot exclusieve evenementen. In de reeks 'Maak kennis met' stellen de leden zich voor.

Wat mij aanspreekt aan NFF OC en de Nederlandse film is dat het je, op een positieve manier, uit je comfortzone haalt.”
--Edward Hendrickx

Ik ben al actief verbonden aan de NFF OC sinds 2010. Bij andere clubs en verenigingen waar ik lid van ben gaat het bijvoorbeeld vooral om golf, ondernemen, feest en koken. De gemeenschappelijke deler is gezelligheid en een bakje bier, maar de NFF OC biedt mij toch wel een heel andere unieke setting. Het sluit aan bij mijn interesse voor kunst en cultuur, maar het is meer dan film kijken. En daarom neem ik graag klanten of prospects mee. Over de rode loper, tussen de Nederlandse filmsterren. Dat wil bijna iedereen. Wat mij aanspreekt aan NFF OC en de Nederlandse film is dat het je, op een positieve manier, uit je comfortzone haalt. Je kiest er meestal niet voor en wordt regelmatig toch geconfronteerd met serieuze onderwerpen, actualiteit, denken buiten de geijkte kaders. Ik vind goede Nederlandse films heel puur. En voor mij mag er een rauw randje aan zitten. Dan neem je het onderwerp mee naar het bakje bier en naar huis. Het hoeft niet altijd blokfluit, trompet of dweilorkest te zijn. Ook mijn klanten en medewerkers zijn enthousiast. Ze hebben zelfs het idee dat ze een uitnodiging ‘moeten verdienen’.

Ondernemerschap & creativiteit


In mijn werk als fiscalist zijn ondernemerschap en creativiteit belangrijk. Het kijkje in de keuken bij familiebedrijven en DGA’s hoop ik toe te kunnen passen bij de NFF OC. Ik geloof dat het leren van elkaar en kennis delen NFF en de NFF OC verder kan brengen. Als penningmeester hoop ik daar een in de breedste zin een bijdrage aan te kunnen leveren. Of het nu om cv-constructies, samenwerking met andere partijen als IDFA, IFFR en de landelijke theaters, webshop of ticketing gaat. Nu en after Corona. Het gaat om het elkaar helpen en samen het NFF als ‘flagship’ van de Nederlandse film versterken.


Ik doe dat heel graag samen met het bestuur en de leden van de NFF OC.


Verder heb ik nog één wens die ik hier durf uit te spreken: ik zou graag de Nederlandse James Bond willen spelen. Iemand?

Kennismaken met Edward en de andere NFF OC-leden?

Ondernemers Club
ga terug