di 30 mrt 2021

Nederlandse films op Kaboom Animation Festival

Kaboom Animation Festival 2021 is begonnen! Het festival vindt online plaats tot en met maandag 5 april. Naast Kaboom’s zeer diverse en internationale filmprogramma is er dit jaar ook weer een groot aantal Nederlandse animatiefilms te zien. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De films van Kaboom zijn online te zien op de website van het festival. Een kaartje per film of verzamelprogramma kost €3,99, voor €14,99 heb je toegang tot alle festivalfilms.


Documentaire

 • Gerrit van Dijk - Ik tel mijn tekeningen

  De laatste zes maanden van het leven van de Nederlandse animatiegrootmeester Gerrit van Dijk. Elke nacht maakt hij één tekening voor zijn laatste animatiefilm. Wat een filmisch testament!

  Regie: Emma Westermann
  Duur: 65 minuten

  Naar het programma

Verzamelprogramma’s

 • Dutch Shorts 1: Hopes, Dreams & Despair

  Maak kennis met Nederlands animatietalent van nu met deze dertien korte films! Heb je de animaties tijdens de NFF Studentencompetitie afgelopen december gemist? De films Hoanoe (Marten Visser), Paradise lost (Alex van der Aa) en Farewell future (Louis-Paul Caron) zijn in dit programma te zien. Ook de Gouden Kalf winnaar Beste Korte Film 2020, See me (Patty Stenger en Yvonne Kroese) zijn in dit verzamelprogramma te zien.

  Lengte: 60 minuten

  Naar het programma
 • Dutch Shorts 2: A Pool of Emotions

  Van inktvissen met smetvrees tot rouwen om uitgestorven diersoorten: dit verzamelprogramma staat bol van emoties.

  Lengte: 60 minuten

  Naar het programma
 • Commissioned shorts

  In het programma Commissioned shorts zitten een aantal Nederlandse werken. Van een geanimeerde biografie van schrijver Tonke Dragt tot de Halloweenpromo van televisiezender Veronica.

  Lengte: 45 minuten

  Naar het programma
 • Gerrit van Dijk Shorts

  Kaboom eert de Nederlandse animatie maestro Gerrit van Dijk met een aantal van zijn mooiste korte films, inclusief de Gouden Beer winnende film Pas à deux.

  Regie: Gerrit van Dijk
  Lengte: 65 minuten

  Naar het programma

Two decades of Dutch Animation

Onder de noemer Two decades of Dutch Animation toont Kaboom het beste van twintig jaar Nederlandse animatie.


Meer kijken?