Ga naar inhoud

Festivaljournaal 28/9

Gisteren was de dag van Germaine de Randamie, vond de onthulling van de Gouden Tegels op de L\'OR Filmboulevard plaats en won Daan Bakker met zijn QUALITY TIME de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2017. De talkshow kwam gister ten einde en daarvoor was de belangstelling groot. Het was topdrukte bij het Festivalpaviljoen. Iedereen probeerde nog een laatste glimp te vangen.


Daarnaast stond de Stadsschouwburg ook vandaag weer in het teken van Interactive: Storyspace.

In de korte seminars van de reeks gasten van het event “The Holodeck: What is Real?” werd geprobeerd een antwoord te formuleren op de vraag "wat is echt?". Media, kunst, technologie en de relatie hiertussen werden veelvuldig besproken. De middag opende met de Amerikaanse Janet H. Murray, de Amerikaanse auteur van Hamlet, On The Holodeck. Andere gasten waren o.a. filosoof Bas Haring, de makers van Jan Bot, de eerste Nederlandse filmmaak-bot van het EYE filmmuseum. De middag sloot af met een panel over virtual reality in de Europese filmwereld en de launch van de VR academy Amsterdam.

Tijdens de slotavond van het FORUM VAN DE REGISSEURS, werd de VEVAM Fonds Prijs uitgereikt. De eervolle vermelding ging uit naar VIND DIE DOMME TRUT EN GOOI HAAR IN DE RIVIER van Ben Brand maar het was Daan Bakker die de VEVAM Fonds Prijs in ontvangst mocht nemen voor zijn film QUALITY TIME. De slotavond werd beëindigd met de vertoning van de Pools-Nederlandse coproductie SATAN SAID DANCE, een Instagram-film over het leven van Karolina.

Tijdens de avond van Germaine de Randamie, deelde ze hilarische anekdotes over haar leven als sportfanaat: over successen en overwinningen maar ook angst en vechterslust.

NFF Master Tom Holkenborg kwam \'s avonds na de vertoning van BRIMSTONE aan het woord. Samen met o.a. regisseur Martin Koolhoven nam hij plaats voor de Q&A. Tijdens de Q&A werd duidelijk hoeveel de makers aan elkaar gehad hebben tijdens het maakproces. Ze gaven constant tips aan elkaar en leverde goede ideeën, waardoor de film uiteindelijk zo intens is geworden als dat het publiek hem gezien heeft.De laatste avond aangebroken, de lichten worden langzaam gedoofd.
ga terug