Ga naar inhoud

DOE MAAR: DIT IS ALLES in première op 33e Nederlands Film Festival[caption id="attachment_1136" align="alignnone" width="460"]V.l.n.r.: Ernst Jansz, Jan Hendriks en Henny Vrienten[/caption]

De BNN-documentaire DOE MAAR: DIT IS ALLES, van regisseur Martijn Nijboer en Patrick Lodiers, gaat dit najaar in première tijdens het 33e Nederlands Film Festival. Aangevuurd door interviewer Patrick Lodiers vertellen Ernst, Henny en Jan alles wat je over Doe Maar zou willen weten. O.a. hun muziek, de beginjaren, de onderlinge verhoudingen, de hysterie en het afscheid komen aan bod. Op zaterdag 28 september vindt de première van dit unieke tijdsdocument plaats in de Stadsschouwburg te Utrecht. Gelijktijdig met de première in de Stadsschouwburg kan het publiek de film als eerste zien in Pathé Rembrandt.


Na achtentwintig jaar geven de leden van Doe Maar eindelijk toestemming om een documentaire te maken over de roemruchte geschiedenis van een hun razend populaire popband. Omlijst door een schat aan archiefbeelden en uiteraard veel muziek vertellen Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks alles wat je over Doe Maar zou willen weten. De documentaire wordt verteld vanuit het perspectief van de band die nu zijn allerlaatste tour door Nederland maakt. Een film over een band én een tijdperk. Een groep die zijn stempel drukte op een hele generatie.

Regisseur Martijn Nijboer regisseerde eerder \'JE ZAL HET MAAR HEBBEN\' (genomineerd voor het Gouden Beeld 2003), \'OVER MIJN LIJK\' en de documentaire reeks \'PATRICK IN DE BIJLMER\' met Patrick Lodiers. De film bevat archiefmateriaal en nooit eerder vertoond fotomateriaal van onder andere fotografen Jan Bogaerts en Bert Nienhuis.

DOE MAAR: DIT IS ALLES wordt geproduceerd door Pieter van Huystee Film in opdracht van BNN.Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht. Bekijk het hele programma en bestel kaarten vanaf 28 augustus op www.filmfestival.nl#nff2013

ga terug