Ga naar inhoud
Film Awards

Documentaire Wolf bekroond met Kristallen Film Award

Wolf, de documentaire over de terugkeer van de wolf in Nederland, heeft 10.000 bezoekers getrokken. De natuurfilm van Cees van Kempen die vanaf donderdag in de bioscopen en filmtheaters draait, is de vierde Nederlandse documentaire die dit jaar bekroond is met een Kristallen Film Award. De award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Wolf

Over de film

De wolf is na 150 jaar terug in Nederland. Regisseur Cees van Kempen levert een natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf met Matthijs van Nieuwkerk als voice-over. Documentaire Wolf is gedraaid door Cees van Kempen met ondersteuning van Lennert Piltz, Hilco Jansma en Tim Visser. De film is met steun van BNNVARA, IWP Wildlife en bijdragen van (natuur)organisaties en provincies tot stand gekomen. De documentaire is door distributeur M&N Film Distribution uitgebracht in 130 bioscoop- en filmtheaterzalen.

Still wolf baby

Deze docu ook zien?

Naar Wolfin de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still Wolf

Over de Film Awards

De Kristallen Film Award wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Voor een Nederlandse film die tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes verkoopt, wordt de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend.

Kristallen FilmFilm AwardsDocumentaire
ga terug