Ga naar inhoud

Componist Stephen Emmer krijgt Buma Oeuvre Award Multimedia

Componist Stephen Emmer wordt beloond voor zijn werk met de Buma Oeuvre Award Multimedia. Emmer, de zoon van nieuwslezer Fred Emmer, maakte meer dan 500 bekende tv-tunes en melodieën. Voorbeelden zijn zowel het NOS Journaal als RTL Nieuws, RTL Boulevard en EditieNL. De prijs wordt hem vandaag, 9 maart 2020, overhandigt.


Stephen Emmer is al 35 jaar actief in de mediawereld. Hij verwierf tijdens zijn loopbaan de naam ‘seven-minute-man’, omdat er iedere zeven minuten wel een tune van zijn hand te horen was op de radio of televisie.

Hij zegt dat hij dankbaar is voor de ultieme erkenning van zijn aandeel in dit beroep, wat voordat hij begon nog geen volledig beroep was, maar mede door dit soort aanmoedigingen en ondersteuningen een toekomst tegemoet gaat binnen de Nederlandse muziekwereld.

Vanavond wordt de prijs overhandigd tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Hilversum. Tijdens deze jaarlijkse avond worden verschillende prijzen uitgereikt in diverse categorieën, zoals aan dichters, muziekuitgevers en componisten. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Buma Gouden Harp en de Lennaert Nijgh Prijs.
ga terug