Ga naar inhoud

Bekendmaking winnaars NFF Studenten Competitie

[caption id="attachment_1276" align="alignnone" width="460"]vlnr Blindelings, Onno de Onwetende en If Mama Ain\'t Happy Nobody\'s Happy[/caption]


Vandaag zijn tijdens het 34e Nederlands Film Festival drie studentenprijzen uitgereikt om afgestudeerde beloftes in de schijnwerper te zetten. De winnaars zijn Viktor van der Valk voor ONNO DE ONWETENDE (Tuschinski Award), Joanne van der Weg voor BLINDELINGS (Dioraphte Award) en Chris Stenger en Juul Op den Kamp voor IF MAMA AIN’T HAPPY NOBODY’S HAPPY (Filmproducenten Nederland Award).


Scenariste Mieke de Jong is voorzitter van de jury die de Dioraphte Award en de Tuschinski Award toekent. De andere leden van de jury van de NFF Studenten Competitie zijn: Berend Jan Bockting, Wiro Felix, Marieke Blaauw en Ella van Zanten. De Filmproducenten Nederland Jury bestaat uit San Fu Maltha (Fu Works) en Hanneke Niens (KeyFilm).

De Tuschinski Award is voor de regisseur van de beste afstudeerfilm 2014 en bestaat uit een bedrag van €5.000,-, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. Viktor van der Valk (Nederlandse Filmacademie) ontving deze voor ONNO DE ONWETENDE, een bij vlagen komisch drama over Onno die slachtoffer wordt van zijn eigen vreemde gevoel. Een gevoel dat hij wel herkent, maar niet begrijpt.

De Dioraphte Award is voor de film die of het crewlid dat zich weet te onderscheiden. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000,- beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte, een privaat fonds dat kunst en cultuur breed ondersteunt om onder andere filmtalent te helpen een zo groot mogelijk publiek te inspireren. De award is uitgereikt aan regisseur Joanne van der Weg (Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost) voor BLINDELINGS. Een film waarin de vraag wordt gesteld wat je hoort wanneer je niet kunt zien en iets doodnormaals als een treinreis onderneemt? Alledaagse geluiden gecombineerd met animaties in braille maken van Blindelings een indringende ervaring.

Chris Stenger en Juul Op den Kamp (Nederlandse Filmacademie) zijn voor hun film IF MAMA AIN’T HAPPY NOBODY’S HAPPY door juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de Filmproducenten Nederland Award. De prijs stimuleert jong productietalent om inhoud te geven aan het vak van producent als creatief ondernemer, motor en maker en bestaat uit een geldbedrag van €5.000,- te besteden aan een nieuwe productie. IF MAMA AIN’T HAPPY NOBODY’S HAPPY onderzoekt de verhouding ouder-kind als het nest wordt verlaten. Wie blijft er nu achter met een syndroom.
ga terug