Ga naar inhoud

100.000 bezoekers voor HARTENSTRIJDHARTENSTRIJD, het speelfilmdebuut van regisseur Janice Pierre, heeft de Gouden Film status bereikt. Gisteren mocht de romantische komedie zijn 100.000e bioscoopbezoeker verwelkomen. Om dit te vieren werd hoofdrolspeler Tibor Lukács dinsdagavond door hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman en regisseur Janice Pierre verrast met de Gouden Film bij RTL Boulevard. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het NFF.

Na voor de zoveelste keer teleurgesteld te zijn in de liefde, is voor motoragente Tina (Jennifer Hoffman) de maat vol. Van nu af aan zal ze zich niet meer binden aan een man en alleen nog daten voor de seks. Voor het emotionele gedeelte heeft ze haar beste vriendin Fleurtje (Eva van de Wijdeven), de meest intimiderende kleuterjuf van Nederland. Tegelijkertijd sluit de uiterst charmante kroegbaas Sven (Tibor Lukács) een weddenschap met zijn vriend Dennis (Oscar Aerts) om te bewijzen dat hij heus wel kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan. Sven en Tina zijn beslist niet elkaars type, maar voor hun ‘experiment’ denken ze een perfecte match te zijn. Wat begint als een koelbloedig spel wordt al snel een verwarrende en hilarische zoektocht naar oprechte liefde.

Tibor Lukács werd door hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman en regisseur Janice Pierre verrast bij RTL BoulevardHARTENSTRIJD is een film van regisseur Janice Pierre (BAGELS & BUBBELS, DANNI LOWINSKI) naar het scenario van Nienke Römer (DANNI LOWINSKI). De film is een productie van 2CFILM en is tot stand gekomen met een bijdrage uit Suppletie van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. HARTENSTRIJD wordt gedistribueerd door Independent Films en is momenteel in 119 Nederlandse bioscopen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

HARTENSTRIJD is de negende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

[embed]https://youtu.be/Jf7FhR1cX-g[/embed]
ga terug