Ga naar inhoud
De moeder van de regisseur koos ervoor zich niet regulier te laten behandelen tegen kanker, met de dood tot gevolg. Het begrip ‘autonomie’ is voor Carolien daardoor onder een vergrootglas komen te liggen, zo blijkt uit deze persoonlijke documentaire.
Het maken van zo’n duizend keuzes per dag lijkt een vanzelfsprekendheid, een recht wat je hebt om je eigen leven vorm te geven zoals jij dat wilt. Maar hoe waardig is het leven zonder autonomie? In een persoonlijk portret, laverend tussen haar meervoudig gehandicapte broer en haar dementerende oma, onderzoekt de regisseur wat het betekent om basale levenskeuzes zelf te kunnen maken.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf

Titel: Zelf
Jaar: 2018
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2018

MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.