Ga naar inhoud
Still

Wit is ook een kleur

Regie: Sunny Bergman
Waarom zijn blanken zo boos over of onwetend van witte privileges? Sunny Bergman bijt zich vast in de vraag hoe de (gekleurde) blik de werkelijkheid vertekent en neemt zich daarbij zelf ook onder de loep.
Documentairemaker Sunny Bergman vraagt zich af waarom zoveel blanken boos worden als het gaat over hun witte privileges. Hoe bepaalt een (witte) huidskleur de blik op de wereld en beïnvloedt deze ons in ons doen en laten? In haar zoektocht naar antwoorden op die vraag neemt Bergman ook zichzelf onder de loep en loopt ze voorop in een experiment dat privileges op basis van kleur meet. Ook bekijkt ze de witte blik op de geschiedschrijving en roemruchte helden als Michiel de Ruyter in hun rol van onderdrukker. Hoe gaan we om met deze kantelende blik?

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
Redline
Storm Post Production
Titel: Wit is ook een kleur
Jaar: 2016
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.